Saturday, October 10, 2009


Slyvu pyragas

Dariau kitaip,negu originalus receptas.
apie 300 g miltu kiausinis

lasas pieno

pora sauksteliu grietines

kepimo milteliu

minkiau, palikau tesla pusvalandziui

gera lekste geltonu slyvu isaiziau be kauliuku,

uzberiau cukraus.kociojau tesla, dugna 'islipdziau', juosteles ant virsaus ispjausciau.175 laipsniai, kokios 40 min.
originalus receptas: Aštuonioms porcijoms reikės:
500 g šaldytų slyvų be kauliukų, 50 g cukraus, 500 g miltų, žiupsnelis druskos, 100 g ištirpinto sviesto, 5 valg. šaukštai kondensuoto pieno, 1 kiaušinio trynys.
Miltus sumaišyti su druska. Į dubenį supilti tirpintą sviestą ir, maišant mikseriu, palaipsniui pilti šaltą pieną. Taip pat palaipsniui berti miltus ir minkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį, susukti į polietileno plėvelę ir padėti 2 valandoms į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Išardomą kepimo formą ištepti sviestu. Tešlą iškočioti ant miltais apibarstytos lentos ir perkelti į kepimo formą, suformuojant nedidelius bortelius. Likusios tešlos gabalėlius dar kartą iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Tam geriausia panaudoti specialų ratelį tešlai pjaustyti.

Ant tešlos kepimo formoje vienodu sluoksniu išdėti šaldytas slyvas ir apibarstyti jas cukrumi. Iš viršaus grotelių pavidalu išdėlioti juosteles iš likusios tešlos. Sutepti kiaušinių tryniu ir pašauti į orkaitę. Kepti 1 valandą. Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės, leisti jam truputėlį atvėsti, po to apibarstyti cukraus pudra.
Vienoje porcijoje – 368 kkal., 16 g baltymų, 27 g riebalų, 38 g angliavandenių.

No comments: